Formularul 630 a suferit recent unele modificări!

Formularul 630 a suferit recent unele modificări!

ANAF informează contribuabilii că , în Monitorul Oficial al României nr.564/17.07.2017, a fost publicat Ordinul preşedintelui A.N.A.F nr.1964/2017 pentru aprobarea formularului 630 „Decizie de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a contribuţiei de asigurări sociale”.

Formularul 630 se utilizează pentru stabilirea anuală atât a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate cât şi a contribuţiei de asigurări sociale începând cu anul fiscal 2016, pe baza declaraţiei privind venitul realizat depusă de persoanele fizice care realizează venituri din :
– activităţi independente;
– drepturi de proprietate intelectuală;
– activitîţi agricole, silvicultura şi piscicultură;
– cedarea folosinţei bunurilor;
– investiţii şi/sau din alte surse;
– pensii provenite dintr-un alt stat.

Formularul 630 este însoţit de 2 anexe , parte integrantă a acestuia , şi anume :
– Anexa nr.1a “Situaţie privind stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate” – se utilizează la stabilirea contribuţiei lunare de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din investiţii şi/sau din alte surse, pensii provenite dintr-un alt stat ;
– Anexa nr.1b ’’ Situaţie privind definitivarea contribuţiei de asigurări sociale” – se utilizează la stabilirea contribuţiei lunare de asigurări sociale, pentru veniturile din activităţi independente.

În noul formular nu mai sunt evidenţiate veniturile din jocuri de noroc , întrucât pentru acestea nu se mai datorează contribuţie de asigurări sociale de sănătate începând cu anul 2016.

Acest articol Formularul 630 a suferit recent unele modificări! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut