[:ro]RAR – ANAF Completare ORDONANȚĂ nr. 78 din 24 august 2000[:]

[:ro]RAR – ANAF Completare ORDONANȚĂ nr. 78 din 24 august 2000[:]

[:ro]ORDONANȚĂ nr. 78 din 24 august 2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate a vehiculului și certificarea autenticității vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piață, punerii la dispoziție pe piață, înmatriculării sau înregistrării în România, precum și supravegherea pieței pentru acestea

-Pentru vehiculele rutiere provenite din ţări membre UE, R.A.R. va transmite către ANAF , în format electronic, documentele prezentate de persoana care a efectuat achiziţia intracomunitară, inclusiv documentele de provenienţă, anterior eliberării cărţii de identitate a vehiculului. Procedura de aplicare a prezentului alineat se stabileşte prin protocol încheiat între cele două instituţii.

În cazul unui vehiculul rutier care provine din ţări membre UE, solicitarea de eliberare a cărții de identitate a vehiculului (CIV) va putea fi realizată doar de către persoana care a efectuat achiziţia intracomunitară a vehiculului.

-Eliberarea CIV poate fi suspendată pe o perioadă de maximum 5 zile la solicitarea motivată a ANAF. Procedura de eliberare a cărţii de identitate a vehiculului va fi reluată din oficiu după expirarea acestui termen.

-Prevederilor au fost introduse în vederea combaterii fraudei în domeniul comerţului cu autoturisme rulate de provenienţă intracomunitară, prejudiciile cauzate bugetului general al statului fiind semnificative şi, în multe cazuri, TVA rămânând nerecuperabilă.[:]

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut