Nu uitaţi de data de 25 pentru depunerea declaraţiilor!

Nu uitaţi de data de 25 pentru depunerea declaraţiilor!

ANAF reaminteşte că până vineri, 25 august, trebuie depuse, după caz, la unităţile fiscale, următoarele:

– Notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, formular 097.
– Declaratia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, formular 100.;
– Declaraţia privind obligatâţiile de plata a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, pentru luna sau trimestrul precedent formular 112.
– Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinatate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii iunie 2017, formular 224.
-Decontul de taxă pe valoarea adaugată, formular 300.
– Decontul special de taxă pe valoarea adaugată, pentru luna precedentă formular 301
-Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata , formular 307.
– Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art.316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, formular 311.

– Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna iulie 2017, formular 390 VIES.
– Efectuarea platii contribuției trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul II 2017.
– Efectuarea platii impozitului reținut la sursa in luna precedenta
– Plata taxei anuale pentru autorizația de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezulta din aplicarea procentelor prevazute in anexa la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai puțin decat taxa anuala minimala – pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentația a fost aprobata; in cazul in care, in cursul anului de autorizare, incasarile efective depașesc incasarile estimate prin documentația prezentata la data autorizarii, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra incasarilor efective cumulate de la inceputul perioadei de autorizare.

Recalcularea se va efectua lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depașirea rezultatelor estimate.

Acest articol Nu uitaţi de data de 25 pentru depunerea declaraţiilor! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut