Care sunt declaraţiile care au termen de depunere mâine, 25 mai?

Care sunt declaraţiile care au termen de depunere mâine, 25 mai?

ANAF reaminteşte contribuabililor că obligaţiile fiscale declarative cu termen 25 mai 2017 sunt următoarele:

Depunerea Declaraţiei 097 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare” de către persoanele impozabile înscrise în „Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la încasare, a căror perioada fiscală este luna şi care au depăşit cifra de afaceri de 2.250.000 lei în luna aprilie 2017, sau de către persoanele care doresc, prin opţiune, să iasă din sistemul TVA la încasare.

Depunerea Declaraţiei 100 –  „Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, cu termen lunar, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2017 şi plata acestor obligaţii.

Depunerea Declaraţiei 112 – „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, cu termen lunar, pentru obligaţiile aferente lunii aprilie 2017 şi plata acestor obligaţii.

Depunerea Declaraţiei 200 – „Declaraţie privind veniturile realizate din România”, de către persoanele fizice care au realizat în anul 2016 în mod individual sau în asociere venituri în bani sau în natură din România provenind din: activităţi independente; cedarea folosinţei bunurilor; activităţi agricole pentru care venitul net se determină în sistem real; transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare cumpărare de valuta la termen. Declaraţia 200 se poate depune online prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, prin internet, la ghişeu sau prin poştă.

Depunerea Declaraţiei 221 – „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit” de către contribuabilii care realizează în anul 2017 venituri din agricultură (cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat; cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor; exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea), pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit.

Depunerea Declaraţiei 223 – „Declaraţie privind veniturile estimate pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale” de către asocierile care, în anul anterior, au realizat pierderi şi cele care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum şi cele care, din motive obiective, estimează ca vor realiza venituri care diferă cu cel puţin 20% fata de cele din anul fiscal anterior.

Depunerea Declaraţiei 224 – „Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfaşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România” – pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2017.

Reamintim că am enumerat limitativ declaraţiile care trebuie depuse până la data 25 mai, pe lângă cele menţioante mai sus şi alte declaraţii auacelaşi termen limită.

Acest articol Care sunt declaraţiile care au termen de depunere mâine, 25 mai? a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut