Atenţie la declaraţii! Care sunt formularele care trebuie depuse în următoarele zile?

Atenţie la declaraţii! Care sunt formularele care trebuie depuse în următoarele zile?

Nu uitaţi că ANAF face cunoscut faptul ca până astăzi, 9 iunie, inclusiv, trebuie depusă la unităţile fiscale Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitara taxabilă în România, formular 092.

Reamintim că au aceasta obligaţie contribuabilii înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitara taxabilă în România, fiind astfel obligați să își modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar.

De asemenea, până luni, 12 iunie 2017, după caz, trebuie depuse la unităţile fiscale, următoarele declaraţii:
010– Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică;
020– Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române şi străine care deţin cod numeric personal;
070– Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

Au obligaţia depunerii acestor declaraţii persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

Obligaţiile sunt reglementate prin Legea 227/2015, art.310 alin.(7) şi OPANAF 3698/2015.

Tot până luni, 12 iunie se depune şi formularul 087, Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori.

Acesta se depune de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori. Reglementarea legală este Legea 227/2015, art.3151 alin.(1) lit c) şi d OPANAF nr. 3698/2016.

Acest articol Atenţie la declaraţii! Care sunt formularele care trebuie depuse în următoarele zile? a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut