Impozitul pe venit se va reduce, de la 1 ianuarie 2018, de la 16% la 10% pentru salariaţi

Impozitul pe venit se va reduce, de la 1 ianuarie 2018, de la 16% la 10% pentru salariaţi

Impozitul pe venit se va reduce, de la 1 ianuarie 2018, de la 16% la 10% pentru salariaţi, pensionari, persoane fizice autorizate, drepturi de autor, se arată în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Conform documentului, impozitul pe venit se reduce de la 16% la 10% pentru următoarele categorii de persoane/venituri: salariaţi, pensionari, persoane fizice autorizate, drepturi de autor şi cabinete individuale (ex. avocaţi, medici, notari), chirii, dobânzi, arenda, premii, activităţi agricole, investiţii şi venituri din alte surse.

În proiect se propune reducerea cotelor de impozit aplicabile în cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală, pentru care plătitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entităţi care au obligaţia de a conduce evidenţă contabilă şi care au şi obligaţiile de a calcula, de a reţine şi de a plăti impozitul cu titlu de plăţi anticipate, corespunzător sumelor plătite prin reţinere la sursă, de la 10% la 7%, pentru stabilirea plăţilor anticipate, efectuate în contul impozitului anual şi de la 16% la 10%, pentru stabilirea impozitului pe venit ca impozit final. În acest caz, baza de calcul o reprezintă venitul brut din care se deduce cota forfetară de cheltuieli.

Potrivit acesteia, modificarea cotei standard de impozit pe venit de la 16% la 10% determină corelarea tuturor articolelor în cuprinsul cărora se regăsea cota de impozit pe venit de 16%.

Acest articol Impozitul pe venit se va reduce, de la 1 ianuarie 2018, de la 16% la 10% pentru salariaţi a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut