Plata în acelaşi cont a contribuţiilor va intra în vigoare de la 1 iulie 2018

Plata în acelaşi cont a contribuţiilor va intra în vigoare de la 1 iulie 2018

Plata în același cont a contribuțiilor și impozitului pe profit/venit/TVA va intra în vigoare cu o întârziere de 6 luni, la 1 iulie 2018 și nu de la 1 ianuarie 2018. Guvernul nu a furnizat un motiv clar al deciziei pregătite, afirmând că vine în contexul „modificărilor legislative în domeniul fiscal adoptate recent”, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului.

În prezent, Ministerul Finanțelor lucrează cu Ministerul Justiției la un alt proiect, care reintroduce pedeapsa cu închisoarea de la 1 an la 6 ani pentru angajatori în cazuri de reținere și nevirare a contribuțiilor.

„Măsurile propuse prin acest proiect sunt favorabile mediului de afaceri deoarece amână intrarea în vigoare a normei privind plata obligațiilor fiscale într-un singur cont unic evitând riscul efectării de plăți, după 1 ianuarie 2018, prin utilizarea celor două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017, cu consecința depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligațiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilității plății, protejându-se astfel buna-credință a contribuabililor”, argumentează Finanțele.

Acest articol Plata în acelaşi cont a contribuţiilor va intra în vigoare de la 1 iulie 2018 a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut