Se vor lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare! Indemnizaţia de creştere copil va fi plafonată!

Se vor lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare! Indemnizaţia de creştere copil va fi plafonată!

Majorarea salariilor şi celelate măsuri care consumă din bugetul statului vin la pachet cu decizii menite să crească veniturile bugetare. Schimbarea modului de calcul al contribuţiilor datorate de angajatori, mărirea accizelor la ţigări şi o eventuală plafonare a indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor sunt printre soluţiile la care s-a gândit executivul.

Pentru perioada 2017-2020, guvernul propune o serie de măsuri care să aduca mai mulți bani în visteria statului. De exemplu, angajatorii ar urma să achite contribuțiile datorate la stat, calculate în raport cu salariul minim pe țară, chiar dacă angajații lucrează part time şi sunt plătiţi ca atare. Executivul spera că, în acest fel, va aduna 620 d emilioane de lei.

De la 1 iunie, ar urma să crească și acciza la țigări cu 1 la sută, o măsură care ar aduce, estimativ, un plus de 90 de milioane de lei până la sfârșitul anului.

Guvernul are în vedere și o eventuală plafonare a indemnizației de crestere a copiilor, undeva la un maximum cuprins între 5 și 10 mii de lei pe lună.

Actualul guvern are în vedere și alte modalități de a spori încasările la buget. Printre acestea, reducerea cheltuielilor instituțiilor publice, revizuirea subvențiilor acordate companiilor de la bugetul de stat și informatizarea.

Acest articol Se vor lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare! Indemnizaţia de creştere copil va fi plafonată! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut