Contribuțiile sociale ce vor fi plătite de angajator în 2018 vor fi de 2,25% din salariul brut

Contribuțiile sociale ce vor fi plătite de angajator în 2018 vor fi de 2,25% din salariul brut

Contribuțiile sociale ce vor fi plătite de angajator în 2018 vor fi de 2,25% din salariul brut, acest nivel fiind rezultatul negocierilor cu sindicatele, care au cerut ca procentul să fie mai mare, a afirmat ministrul Finanțelor într-o conferință de presă.

„Procentul de 2,25% care rămâne în sarcina angajatorului este rezultatul negocierilor și discuțiilor cu sindicatele, care au solicitat să rămână și în sarcina angajatorului o obligație la bugetul de stat. Solicitarea sindicatelor era ca acest procent să fie mai mare. În schimb, după analize și calcule, am urmărit să menținem cheltuiala angajatorului la același nivel și am introdus un procent mai mic decât cel solicitat de sindicate”, a explicat ministrul.

Potrivit ministrului, procentul se va distribui astfel: 20% va merge într-un cont distinct în bugetul de stat, 20% în bugetul asigurărilor pentru șomaj, 5% în sistemul de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, 40% la Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate pentru concediile medicale și 15% la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, „a cărui obligativitate este dată de o directivă europeană”.

Acest articol Contribuțiile sociale ce vor fi plătite de angajator în 2018 vor fi de 2,25% din salariul brut a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut