ANAF actualizează procedurile privind înregistrarea/anularea înregistrării în scopuri de TVA

ANAF actualizează procedurile privind înregistrarea/anularea înregistrării în scopuri de TVA

ANAF actualizeaza, conform modificarilor Codului Fiscal din luna iulie printr-un proiect de ordin, procedurile administrative privind inregistrarea/anularea inregistrarii in scopuri de TVA, devenind astfel mai explicite, transparente si facile pentru contribuabili.

Procedurile vizeaza persoanele impozabile care din punct de vedere fiscal se incadreaza intr-un anumit nivel de risc, astfel ca administratia fiscala nu va inregistra in scopuri de TVA, respectiv va anula inregistrarea in scopuri de TVA in cazul in care persoanele impozabile prezinta risc fiscal ridicat.

Mai mult, criteriile in baza carora este evaluat riscul fiscal vor fi publice, in vederea transparentizarii si aplicarii unui tratament unitar persoanelor impozabile care vor face obiectul acestor proceduri.

In plus, noile modificari procedurale vor reduce perioada de evaluare a riscului fiscal in cadrul procedurii de inregistrare/anularea a inregistrarii in scopuri de TVA. Aceasta a fost simplificata in sensul ca, in cadrul audierii, va avea loc inclusiv etapa interviului, astfel incat persoana impozabila va putea sa prezinte date, informatii si documente relevante prin intermediul carora sa demonstreze ca nu se incadreaza in categoria persoanelor impozabile care prezinta risc fiscal ridicat. In acest context, persoanele impozabile au posibilitatea sa obtina codul de inregistrare in scopuri de TVA intr-o perioada de timp mai scurta.

 

 

Acest articol ANAF actualizează procedurile privind înregistrarea/anularea înregistrării în scopuri de TVA a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut