Au fost aduse schimbări importante regimului fiscal al serviciilor medicale

Au fost aduse schimbări importante regimului fiscal al serviciilor medicale

Prin Legea 177/2017 publicată în Monitorul Oficial nr. 584 din 24 iulie 2017 au fost aduse schimbări importante regimului fiscal al serviciilor medicale în favoarea salariaţilor. Modificările vizeaza atât serviciile medicale suportate de angajaţi cât şi serviciile medicale suportate de angajator pentru angajaţii proprii.

În ceea ce priveşte serviciile medicale suportate de angajator, conform modificărilor aduse art. 76 alin. (4) lit. t) din Codul fiscal, începând cu veniturile aferente lunii iulie 2017 serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, conform Legii nr. 95/2006, republicată, cu modificările si completările ulterioare, suportate de angajator pentru angajaţii proprii nu reprezintă avantaj de natura salarială şi nu intra în baza de calcul a impozitului pe veniturile din salarii dacă acestea, împreuna cu primele de asigurare voluntară de sănătate nu depăşesc echivalentul în lei al sumei de 400 euro/an pentru fiecare angajat.

În ceea ce priveşte serviciile medicale suportate de angajaţi, începând cu veniturile aferente lunii iulie 2017 persoanele fizice care obţin venituri din salarii la locul unde se află funcţia de bază pot să ăla plata impozitului pe salarii, astfel încât la nivelul anului să nu se depăşească echivalentul în lei al sumei de 400 euro:

  • asigurările voluntare de sănătate care vizează servicii medicale furnizate angajatului şi/sau oricărei persoane aflate în întreţinerea sa, suportate de salariat, şi
  • serviciile medicale furnizate sub formă de abonament care vizează servicii medicale furnizate angajatului şi/sau oricărei persoane aflate în întreţinerea sa, suportate de salariaţi.

Acest articol Au fost aduse schimbări importante regimului fiscal al serviciilor medicale a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut