De la 1 august va intra în dezbateri un nou model de colectare TVA

De la 1 august va intra în dezbateri un nou model de colectare TVA

Guvernul pregăteşte o altă măsură pentru mediul de afaceri. TVA split este o nouă formă de colectare a taxei pe valoare adăugată, prin care contribuabilul nu va mai intra în posesia TVA-ului. Taxa va fi direcţionată direct în contul statului. Premierul susţine că astfel vor determina reducerea evaziunii fiscale, însă unii antreprenori critică dur această iniţiativă.

Prim-ministrul susţine că această măsură va fi luată pentru evitarea situaţiilor în care firmele care nu plătesc TVA la timp acumulează datorii la stat şi apoi îşi încep procedura de insolvenţă, iar statul nu îşi mai poate recupera sumele.

Antreprenorii susţin însă că această măsură poate crea destabilizări în mediul de afaceri, mai ales în rândul celor care au făcut investiţii substanţiale pe premisa actualului sistem de TVA.

Potrivit raportului de activitate al Guvernului, noul model de colectare a TVA va intra în dezbatere de la 1 august 2017, pentru a putea fi implementat la începutul lunii septembrie.

Acest articol De la 1 august va intra în dezbateri un nou model de colectare TVA a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut