Astăzi este ultima zi pentru depunerea anumitor declaraţii!

Astăzi este ultima zi pentru depunerea anumitor declaraţii!

Ziua de astăzi aduce obligaţii fiscale suplimentare pentru firme, aşadar astăzi, 10 iulie 2017, se depun mai multe declaraţii fiscale conform informării ANAF.

Ce declaraţii fiscale trebuie depuse obligatoriu?

Potrivit ştirilor juridice, este vorba despre următoarele declaraţii fiscale:

Formularul 010 – Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică. Se depune de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art.316 din Legea nr.227/2015, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

Formularul 020 – Declaraţie de înregistrare fiscală/ Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române şi străine care deţin cod numeric personal. Se depune de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art.316 din Legea nr.227/2015, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

Formularul 070 – Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere. Se depune de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art.316 din Legea nr.227/2015, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

Formularul 087 – Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori de către persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale cu sediul activităţii economice în România, care realizează activităţi de producţie agricolă sau de servicii agricole, aşa cum sunt prevăzute la art. 315 indice 1 alineat (1) litera c) şi d) din Codul fiscal şi care nu realizează alte activităţi economice sau realizează şi alte activităţi economice a căror cifră de afaceri anuală este inferioară plafonului de scutire prevăzut la articolul 310 din Codul fiscal.

DE REŢINUT!

Conform Ordinului ANAF nr. 1.382/2017 privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.698/2015 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor şi a tipurilor de obligaţii fiscale care formează vectorul fiscal, formularul 010 trebuie să conţină şi informaţii privind organizarea şi conducerii contabilităţii contribuabilului.

Potrivit noutăţilor legislative, în anexa la formularul menţionat se specifică expres persoana, membră a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, care ţine contabilitatea firmei.

Acest articol Astăzi este ultima zi pentru depunerea anumitor declaraţii! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut