Proiect de ordin pentru aprobarea formularului 255!

Proiect de ordin pentru aprobarea formularului 255!

Printr-un proiect de ordin se propune aprobarea modelului si continutului formularului 255 “Decizie privind stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private”, utilizat de organul fiscal central competent pentru stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private, în limita unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii.

Pe baza documentelor prezentate de contribuabili (formular 230, contractul privind acordarea bursei private, documente care atestă plata bursei) şi a datelor din evidenta fiscală, organul fiscal determină cheltuielile admise cu bursele private, în limita sumei de 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi/sau pensii, prin emiterea Deciziei privind stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private.

Faţă de formularul utilizat în prezent, prin proiectul de act normativ, se propune actualizarea temeiului de drept şi a termenului de depunere a contestaţiei, precum şi introducerea în continutul deciziei a informaţiilor privind modalitatea de plata a diferenţelor rezultate ca urmare a modificării acesteia.

Acest articol Proiect de ordin pentru aprobarea formularului 255! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut