Procedura de înregistrare în scopuri de TVA va fi corelată cu modificările din Codul Fiscal

Procedura de înregistrare în scopuri de TVA va fi corelată cu modificările din Codul Fiscal

Printr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, ANAF coreleaza prevederile “Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de TVA”, cu modificarile recente ale Codului Fiscal.

Astfel, din cuprinsul actualei proceduri si din continutul unor formulare va fi eliminata sintagma “nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica”.

De asemenea, este necesara stabilirea unei proceduri prin care sa se asigure exercitarea, de catre contribuabil, a dreptului de a fi ascultat, in situatia in care administratia fiscal urmeaza sa respinga cererea de reinregistrare in scopuri de TVA.

Reamintim ca prin Legea 177/2017 privind aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr 227/2015 privind Codul fiscal, au fost aduse modificari si prevederilor privind inregistrarea in scopuri de TVA, inclusiv in situatia reinregistrarii, dupa anulare.

Acest articol Procedura de înregistrare în scopuri de TVA va fi corelată cu modificările din Codul Fiscal a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut