ANAF a început procesul de analiză de risc

ANAF a început procesul de analiză de risc

ANAF a început procesul de analiză de risc în baza căruia va selecta firmele care vor fi începând din aprilie ținta controalelor, parte a strategiei noii conduceri de a crește eficiența colectării și încasărilor.

Controalele vor urma în funcție de rezultatele relevate de analiza de risc. În vizorul ANAF nu vor intra toate firmele, fiind vizate în principal cele care raportează date neconcordante cu informațiile pe care inspectorii le au deja.

Fiscul a precizat anterior că, începând cu luna aprilie, vor fi inițiate acțiuni de control fiscal dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, corectitudinii și exactității stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și în special a impozitul pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii și mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar, pentru care termenul de depunere a Declarației 101 privind impozitul pe profit datorat pe anul 2016, este data de 27 martie 2017.

Acest articol ANAF a început procesul de analiză de risc a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut