ANAF are de recuperat peste 86 de miliarde de lei de la firme şi persoane fizice

ANAF are de recuperat peste 86 de miliarde de lei de la firme şi persoane fizice

ANAF are de recuperat deocamdată peste 86 de miliarde de lei de la firme şi persoane fizice, potrivit datelor de la sfârşitul anului trecut. 90% din restanţe aparţin firmelor, dar şi persoanele fizice care au acumulat datorii de peste două miliarde.

Pe fondul încasărilor mai reduse la buget, Fiscul a intensificat măsurile de executare silită. De exemplu, în Vaslui, considerat cel mai sărac judeţ din ţară, mii de oameni datorează statului aproape 24 de milioane de lei şi au primit somaţii de la ANAF.

În primele două luni ale acestui an au fost emise şi comunicate peste 3.800 de somaţii către debitori, cu o valoare a creanţelor de 23,6 milioane de lei.

Fiscul s-a declarat decis să recupereze cât mai mult din debitul existent în prezent, chiar dacă pentru acest lucru trebuie să pună popriri pe venituri sau sechestru pe bunuri mobile şi imobile.

Acest articol ANAF are de recuperat peste 86 de miliarde de lei de la firme şi persoane fizice a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut