Proiectul Legii prevenţiei fiscale prevede o procedură de remediere înainte de sancţionarea propriu-zisă!

Proiectul Legii prevenţiei fiscale prevede o procedură de remediere înainte de sancţionarea propriu-zisă!

Informaţii importante apar în proiectul de Lege a prevenţiei fiscale. Astfel se prevede că  Fiscul va aştepta trei luni înainte să sancţioneze un patron care a încălcat legea. Dacă descoperă nereguli la un control, inspectorii Fiscului vor face, mai întâi, recomandări pentru remedierea acestora.

Asadar, Fiscul şi alte instituţii de control ar putea fi obligate să dea mai întâi sfaturi, plus un răgaz în care firmele în cauză să intre în legalitate. Proiectul de lege mai prevede ca autorităţile să pună la punct serviciile on-line, pentru a informa contribuabilii. Cât despre termenul pentru remedierea neregulilor, acesta ar urma să fie de 90 de zile.

Contravenţia ar urma să fie sancţionată cu un avertisment şi impunerea respectării unui plan cu termene clare de remediere.

În cel mult cinci zile lucrătoare de la expirarea termenului, reprezentanţii autorităţilor sunt obligaţi să reia controlul. Dacă se constată că firma în cauză nu a respectat măsurile impuse, urmează sancţionarea. Proiectul legii prevenţiei include nu mai puţin de 396 de nereguli pentru care sunt prevăzute amenzi.

Acest articol Proiectul Legii prevenţiei fiscale prevede o procedură de remediere înainte de sancţionarea propriu-zisă! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut