Care sunt avantajele externalizării serviciilor de contabilitate?

Care sunt avantajele externalizării serviciilor de contabilitate?

Indiferent de societatea pe care o deținem este important să avem în vedere partea legală, contabilă a afacerii. Sigur, prima idee este aceea de avea un contabil sau un departament de contabilitate sau, poate, chiar să o țineti dumneavoastră.

Care sunt avantajele externalizării serviciilor de contabilitate?

S-au identificat mai multe avantaje:

  • Responsabilitatea respectării termenelor de implementare a schimbărilor fiscale este transferată companiei subcontractate. Aceasta se ocupă și răspunde integral de întocmirea corectă a documentelor în termenele prevăzute de lege, altfel va suporta consecințele încălcării normelor legislative.
  • Costurile cu serviciile de contabilitate sunt reduse— Compania are de achitat doar valoarea stabilită prin contract pentru primirea serviciilor de contabilitate, eliminând cheltuielile ce țin de instruirea angajațiilor sau a software-urilor de specialitate.
  • Confidențialitatea informațiilor contabile și implicit a salariilor angajaților este asigurată de către firma subcontractată.
  • În cazul unor controale fiscale, firma de contabilitate reprezintă compania și își asumă răspunderea raportarilor în fața autorităților.

Astfel, externalizarea acestor servicii ne scapă de pierderea unor resurse financiare și umane, a timpului pierdut cu întocmirea și predarea documentelor la ghișee. Este o soluție foarte bună pentru cei care vor să se axeze mai mult pe dezvoltarea afacerilor decât pe documente.

Acest articol Care sunt avantajele externalizării serviciilor de contabilitate? a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut