A fost modificată procedura de modificare şi înregistrare a domiciliului fiscal!

A fost modificată procedura de modificare şi înregistrare a domiciliului fiscal!

În Monitorul Oficial nr. 783 din 3 octombrie 2017 a fost publicat – Ordinul presedintelui ANAF nr. 2853 din 29 septembrie 2017 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.845/2015 pentru aprobarea procedurilor de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

Procedura de modificare, pe scurt!

Conform Ordinului procedură se aplică contribuabililor persoane fizice care dețin cod numeric personal, atribuit potrivit legii speciale și își stabilesc domiciliul fiscal la adresa unde locuiesc efectiv, dacă: adresa unde locuiesc efectiv este diferită de domiciliu, stabilit potrivit legii şi dacă se solicită modificarea domiciliului fiscal, cu excepția cazului în care acesta este stabilit la domiciliul persoanei fizice.

Pentru înregistrarea/modificarea domiciliului fiscal, contribuabilii depun, la organul fiscal în a cărui rază teritorială urmează a se stabili domiciliul fiscal, formularul 050 “Cerere de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului”, însoţit de documente doveditoare ale informațiilor înscrise în acesta.

Cererea se soluţionează în termen de 15 zile lucrătoare de la data depunerii acesteia, prin emiterea Deciziei de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal, care se comunică contribuabilului, potrivit art. 47 din Codul de procedură fiscală. Aceasta se transmite, în maximum 3 zile lucrătoare de la înregistrare, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, de către organul fiscal către organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are ultimul domiciliu fiscal, în vederea întocmirii formalităţilor de transfer a dosarului fiscal.

Iar  la primirea dosarului fiscal, organul fiscal în a cărui rază teritorială urmează să se stabilească domiciliul fiscal emite, în termen de maximum două zile lucrătoare, Decizia de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal.

Acest articol A fost modificată procedura de modificare şi înregistrare a domiciliului fiscal! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut