Contribuabilii îşi pot eşalona plăţile către ANAF!

Contribuabilii îşi pot eşalona plăţile către ANAF!

Toți contribuabilii cu creanțe semnificative sunt invitați de ANAF și de Ministerul de Finanțe să își eșaloneze plățile, se arată într-un comunicat al Executivului.

ANAF va trimite contribuabililor cu datorii mari scrisori pentru a le prezenta avantajele de care pot beneficia printr-o eșalonare a datoriilor, parte a unui program de creștere a gradului de colectare și a conformării contribuabililor.

Firmele care ajung la un acord de eșalonare cu Fiscul pot evita executarea silită, pot participa la licitațiile publice, iar penalitățile de întârziere vor fi șterse dacă sunt respectate obligațiile de plată stabilite prin eșalonare.

Încurajarea firmelor să acceseze eșalonări ale datoriilor face parte dintr-o serie de măsuri vizând îmbunătățirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

În perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de eșalonare la plată a obligațiilor fiscale, în valoare de 106,8 milioane lei, comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, în valoare de 117,2 milioane lei.

Acest articol Contribuabilii îşi pot eşalona plăţile către ANAF! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut