Autorităţile fiscale române vor avea acces la informaţiile financiare ale tuturor entităţilor dintr-un grup

Autorităţile fiscale române vor avea acces la informaţiile financiare ale tuturor entităţilor dintr-un grup

Autorităţile fiscale române vor avea acces la informaţiile financiare şi fiscale ale tuturor entităţilor din cadrul unui grup pe care le raportează societăţile mamă în jurisdicţiile de rezidenţă, inclusiv despre filialele sau sediile lor permanente din România, în urma Base Erosion and Profit Shifting – BEPS, la care statul a devenit membru în luna iunie.

Conform unui studiu realizat, modelul de taxare la nivel global se află într-un proces de reaşezare pe alte principii, iar abordarea autorităţilor fiscale în cadrul controalelor devine mai strictă, consideră majoritatea reprezentanţilor grupurilor multinaţionale.

Impactul acţiunilor BEPS va fi resimţit de societăţile din România pe două planuri principale. În primul rând, autorităţile fiscale vor pune şi mai mult accent pe analiza substanţei economice a tranzacţiilor în detrimentul formei acestora. În al doilea rând, va creşte transparenţa fiscală. Din acest motiv, autorităţile fiscale române vor avea acces la informaţiile financiare şi fiscale ale tuturor entităţilor din cadrul unui grup pe care le raportează societăţile mamă în jurisdicţiile de rezidenţă, inclusiv despre filialele / sediile lor permanente din România.

 

Acest articol Autorităţile fiscale române vor avea acces la informaţiile financiare ale tuturor entităţilor dintr-un grup a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut