Înregistrarea în scopuri de TVA se va face pe baza evaluării riscului fiscal

Înregistrarea în scopuri de TVA se va face pe baza evaluării riscului fiscal

Începând cu 1 octombrie 2017, conform modificărilor aduse de Legea 177/2017, înregistrarea în scopuri de TVA se va face în funcţie de riscul fiscal, eliminându-se necesitatea justificării intenţiei şi a capacităţii de a desfăşura activitate economica în vederea primirii codului de TVA. Începând cu această dată organele fiscala nu vor înregistra în scopuri de TVA o persoana impozabilă, societate cu sediul activităţii economice în România, înfiinţată în baza Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificarile şi completările ulterioare, care prezintă risc fiscal ridicat. Criteriile pentru evaluarea riscului fiscal urmează a se stabili prin ordin al preşedintelui A.N.A.F. 

De asemenea, începand cu 1 octombrie 2017, dacă o persoana impozabilă, societate cu sediul activităţii economice în România, înfiinţată în baza Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificările şi completările ulterioare, supusă înmatriculării la registrul comerţului, prezintă risc fiscal ridicat organele fiscale competente îi anulează înregistrarea în scopuri de TVA. După anularea înregistrării, persoana impozabilă va fi reînregistrată în scopuri de TVA, la solicitarea acesteia, dacă aceasta nu mai prezinta risc fiscal ridicat.

Acest articol Înregistrarea în scopuri de TVA se va face pe baza evaluării riscului fiscal a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut