Se apropie data de 25 iulie! Atenţie la depunerea declaraţiilor!

Se apropie data de 25 iulie! Atenţie la depunerea declaraţiilor!

ANAF reaminteste contribuabililor calendarul obligatiilor declarative cu termen 25 iulie:
Formular (097) “Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare”( O.P.A.N.A.F. nr. 1503/2016) – se depune pentru:
– iesirea din sistem, prin depasirea plafonului de 2.250.000 lei, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare perioadei fiscale in care persoana impozabila care aplica sistemul TVA la incasare a depasit plafonul ;
– iesirea din sistem, prin optiune, intre data de 1 si 25 ale oricarei luni – persoanele impozabile care aplica sistemul TVA la incasare si care nu depasesc in cursul unui an plafonul de 2.250.000 lei, dar care renunta la aplicarea sistemului respectiv. Persoanele impozabile nu pot renunta la aplicarea sistemului TVA la incasare in primul an in care au optat pentru aplicarea sistemului, potrivit art. 282 alin. (5) din Codul fiscal, cu exceptia situatiei de la lit. c).

Formular 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” (O.P.A.N.A.F. nr. 587/2016, cu modificarile si completarile ulterioare) – se depune de contribuabilii carora le revin obligatiile declarative si de plata pentru impozitele, taxele si contributiile cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat, cu termen de declarare lunar/trimestrial.

*Formular 112 “Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” (O.M.F.P. nr. 1045/2012, cu modificarile si completarile ulterioare) – se depune pentru obligatiile aferente lunii iunie 2017/trimestrul II 2017 de catre:

a) persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente;

b) institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului.

*Formular 208 „Declaratia informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal” (O.P.A.N.A.F. 1886/2017) – se depune de catre notarii publici care au obligatia calcularii, incasarii si virarii impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal efectuate in semestrul I al anului 2017.

*Formular 224 “Declaratie privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania”(O.P.A.N.A.F. nr. 3.622/2015) – se completeaza de catre persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania si obtin venituri sub forma de salarii din strainatate, precum si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si ale posturilor consulare acreditate in Romania.

*Formular 300 ”Decont de TVA” (O.P.A.N.A.F. nr. 591/2017) – se depune de persoanele inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, cu perioada de raportare lunara/trimestriala.

De reţinut! Pe lângă aceste formulare mai sunt şi alte care trebuie depuse la această dată, însă le-am enumerat pe cele mai importante.

Acest articol Se apropie data de 25 iulie! Atenţie la depunerea declaraţiilor! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut