Obligaţiile fiscale ale lunii mai 2017

Obligaţiile fiscale ale lunii mai 2017

Ca în fiecare an, luna mai este una importantă din punct de vedere fiscal atât pentru persoanele juridice cât și pentru cele fizice. Data de 25 mai este termenul stabilit de ANAF pentru depunerea declarațiilor privind veniturile realizate din România sau din străinătate, după caz, pentru fiecare categorie și sursă de venit, pentru anul precedent – Formularul 200.

De asemenea, până pe 25 mai, organizatorii de jocuri de tip pariu, jocuri de noroc, bingo organizate prin TV, pariuri on-line, jocuri bingo prin internet, sisteme de telefonie fixă sau mobilă, jocuri de noroc on-line au obligația de a efectua plata taxei anuale pentru autorizația de exploatare a jocurilor de noroc.

Exemplificăm cele mai importante declaraţii care trebuie depuse:

  • 10 mai

Depunerea declarațiilor:
– 010 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică – Formularul 010
– 020 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal – Formularul 020
– 070 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere – Formularul 070

  • 15 mai

Depunerea Situației centralizatoare privind livrările de produse accizabile în luna … anul …, pentru luna precedentă – Anexa nr.21 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal.

  • 25 mai

-Plata impozitului reținut la sursă în luna precedentă;
-Depunerea Declarației privind obligațiile de plată la bugetul de stat – – Formularul 100;
-Depunerea Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate pentru luna precedentă – Formularul 112.

Toate detaliile privind calendarul lunii mai se regăsesc pe site-ul ANAF-ului.

Acest articol Obligaţiile fiscale ale lunii mai 2017 a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut