Vor fi lansate emisiuni de titluri de stat pentru populaţie!

Vor fi lansate emisiuni de titluri de stat pentru populaţie!

Ministrul de Finanţe a început discuţia cu băncile pentru lansarea, în primul semestru al acestui an, a unei noi emisiuni de titluri de stat pentru populaţie. Aceasta va avea o valoare minimă de 100 de milioane de lei.

Potrivit unor surse din cadrul ministerului de Finanţe, emisiunea va fi lansată până în luna iunie. În acest moment, ministerul discută cu băncile pentru a face selecţia celor care vor fi implicate în punerea pe piaţă a titlurilor de stat. Volumul emisiunii va fi de minimum 100 de milioane de lei, iar maturitatea va fi mai mare ca cea a titlurilor emise anul trecut, respectiv în 2016 maturitatea a fost de doi ani, iar în acest an va fi de trei ani.

Anu trecut, valoarea titlurilor de stat cumpărate de populaţie a depăşit 520 de milioane de lei, volumul total de subscriere fiind de cinci ori mai mare decât valoarea anunţată, în timp ce numărul cumpărătorilor a ajuns la 14.000 de persoane. Dobânda a fost de 2,15% pe an. Titlurile au scadenţa în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană a putut achiziţiona cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100.000 de lei.

Acest articol Vor fi lansate emisiuni de titluri de stat pentru populaţie! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut