ANAF va implementa o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea colectării bugetelor

ANAF va implementa o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea colectării bugetelor

Fiscul va implementa, până pe 15 aprilie, o serie de măsuri menite să îmbunătăţească colectarea la buget a taxelor şi impozitelor, a declarat Bogdan Stan, noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

O altă categorie de măsuri vizează intensificarea controalelor la diferite entităţi, fiind vizate zone şi domenii de activitate în care se constată scăderea conformării fiscale şi care prezintă riscuri de fraudă.

Fiscul va rambursa, în luna martie, TVA în valoare de 439,38 milioane lei, informează un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Suma include, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 21 ianuarie 2017, cu excepţia deconturilor aferente operaţiunilor de import, care au fost soluţionate până la data selecţiei

Deconturile cu compensare şi restituire se ridică la 310,31 milioane lei, din care 34,36 milioane lei se compensează şi 275,95 milioane lei se restituie.

De asemenea, deconturile cu compensare integrală au un cuantum total de 61,29 milioane lei.

Agenţia îşi schimbă abordarea acţiunilor de control fiscal, care se va face exclusiv în raport de rezultatele obţinute în urma unei ample analize de risc.

Acest articol ANAF va implementa o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea colectării bugetelor a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut