ANAF va modifica din oficiu vectorul fiscal al angajatorilor

ANAF va modifica din oficiu vectorul fiscal al angajatorilor

Modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizata de catre adminstratiile fiscale centrale competente, prin inscrierea contributiei asiguratorie pentru munca.

Ordinul presedintelui ANAF care reglementeaza aceasta situatie a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1027/27.12.2017.

Reamintim ca, incepand cu 01.01.2018, contributiile sociale obligatorii sunt:

*contributia de asigurari sociale datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar in cazul persoanelor fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru conditii deosebite de munca sau pentru conditii speciale de munca, dupa caz;

*contributia de asigurari sociale de sanatate, datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor;
*contributia asiguratorie pentru munca datorata de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.

Acest articol ANAF va modifica din oficiu vectorul fiscal al angajatorilor a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut