MFP a plasat o emisiune de titluri de stat în valoare de 300 milioane lei

MFP a plasat o emisiune de titluri de stat în valoare de 300 milioane lei

Ministerul Finanţelor Publice a plasat luni o emisiune de titluri de stat în valoare de 300 milioane lei, la o dobândă de 5,8% pe an, cu scadenţa pe 10 ani.

La licitaţie au participat opt dealeri primari.

Valoarea totală a cererii de la bănci a fost de 510 milioane lei, din care oferta făcută în nume şi cont propriu a fost de 497 milioane lei, iar ofertele necompetitive au fost de 13,9 milioane lei.

Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare este de 4,03%.

Săptămâna trecută, Finanţele au împrumutat de la bănci 600 milioane de lei, în cadrul unei emisiuni de titluri de stat cu scadenţa peste şase luni, cu o dobândă de 0,71%. Volumul total al cererii băncilor a fost dublu faţă de valoarea emisiunii, de 1,42 miliarde lei.

Ministerul Finanţelor intenţio­nează să emită în acest an titluri de stat pe piaţa internă în sumă de 48-50 mld. lei, din care 70% pe termen mediu şi lung şi diferenţa pe termen scurt. Iar de pe piaţa externă vrea să împrumute 2,5-3 mld. euro prin lansarea de euro­obligaţiuni, potrivit programului indicativ de emisiuni de titluri de stat aferent anului 2017 anunţat de Ministerul Finanţelor.

Acest articol MFP a plasat o emisiune de titluri de stat în valoare de 300 milioane lei a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut