În unele sectoare de activitate au avut loc creşteri salariale în timp ce în altele au avut loc scăderi salariale!

În unele sectoare de activitate au avut loc creşteri salariale în timp ce în altele au avut loc scăderi salariale!

Câştigurile salariale au scăzut cu 14,4% în sectorul extracţiei cărbunelui superior şi inferior, în luna mai, comparativ cu aprilie, iar cele mai mari creşteri au fost consemnate în extracţia minereurilor metalifere şi silvicultură de 15,5%, respectiv 13,3%, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.

În luna mai 2017, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.288 lei, cu 0,1% mai mic decât în luna aprilie 2017. Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.363 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 3 lei (-0,1%). Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (5.842 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.376 lei). Comparativ cu luna mai a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,5%’, se arată în document.

Institutul precizează că cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracţia cărbunelui superior şi inferior (cu 14,4%), în activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale) – cu 12,4%, respectiv cu 12,1% în activităţi auxiliare intermedierilor financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii.

Acest articol În unele sectoare de activitate au avut loc creşteri salariale în timp ce în altele au avut loc scăderi salariale! a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut