O iniţiativă legislativă prevede că microîntreprinderile ar putea beneficia de scutirea de la plata contribuţiilor sociale

O iniţiativă legislativă prevede că microîntreprinderile ar putea beneficia de scutirea de la plata contribuţiilor sociale

Microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii ar putea beneficia de scutirea de la plată a contribuțiilor sociale, de sănătate și de șomaj datorate de angajator, pentru veniturile a cel mult cinci salariați, angajați pe o perioadă nedeterminată, conform unui proiect legislativ.

De la scutirea contribuțiilor sunt însă excluse firmele care au primit subvenții de la stat sau au realizat mai mult de 20% din venituri din contracte cu autorități sau instituții publice ori din contracte cu companii cu capital majoritar de stat.

Inițiativa legislativă prevede că pot beneficia de această facilitate societățile care au fost înființate de cel puțin trei ani și au înregistrat profit în fiecare an.

Acest articol O iniţiativă legislativă prevede că microîntreprinderile ar putea beneficia de scutirea de la plata contribuţiilor sociale a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut