ANAF va transmite exclusiv online băncilor popririle pe conturi şi alte acte de executare silită

ANAF va transmite exclusiv online băncilor popririle pe conturi şi alte acte de executare silită

ANAF informează contribuabilii despre faptul că, în Monitorul Oficial al României nr. 383/ 23 mai 2017 a fost publicat OMFP nr.691/ 2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare silită şi a procedurii de comunicare a acestora.

Actul normativ menţionat va intra în vigoare în 30 de zile de la apariţie, adică pe 22 iunie 2017.

Concret, de la acea data, comunicarea actelor de executare emise de ANAF către bănci se va face numai online, prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.Pentru aceasta, ANAF va pune la dispoziţia instituţiilor de credit, în spaţiul privat de pe portalul ANAF, un sistem informatic prin care utilizatorii vor încărca şi descărca documente.

Actele de executare vor fi comunicate prin portal, sub forma unui fişier PDF cu xml ataşat, semnat electronic.

Data comunicării către instituţia de credit a actului de executare va fi prima zi bancară următoare zilei încărcării actului de executare în sistemul informatic, iar ora comunicării va fi ora de începere a zilei bancare. Printre actele de executare silită se află şi popririle bancare.

Acest articol ANAF va transmite exclusiv online băncilor popririle pe conturi şi alte acte de executare silită a fost publicat prima data pe Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut